צרו קשר תנו פידבק

החידושים והטרנדים הצפויים לנו בתחום תשתיות התקשורת ב- 2022

החידושים והטרנדים הצפויים לנו בתחום תשתיות התקשורת ב- 2022

השנה החדשה מביאה איתה אתגרים חדשים והזדמנויות שכל ארגון צריך לקחת בחשבון לקראת הקמת מתקן חדש או שדרוג מערך התקשורת הקיים.

26.01.2022
2 min
איציק מלכה, מנכ"ל ג'וניפר נטוורקס בישראל
החידושים והטרנדים הצפויים לנו בתחום תשתיות התקשורת ב- 2022

עזרים מבוססי בינה מלאכותית ישלטו במידה רבה על תהליכי פתרון הבעיות ברשתות:

להקת Buggles שרה על כך שהווידיאו הרג את כוכבי הרדיו, וכעת בינה מלאכותית (AI), עיבוד שפה טבעית (NLP) והבנת שפה טבעית (NLU) יהרגו את "כוכב מערכת הניהול". הימים בהם היינו מנסים לצוד בעיות באמצעות מערכות הניהול תמו. במקומם משתמש יכול פשוט להקליד שאלה ולקבל תשובה, או בעיות שצצו ברשת יתוקנו בעצמן בדומה לנהיגה הנעשית כולה על ידי המכונית. אנחנו עומדים לראות גידול משמעותי של מגמת השימוש בטכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית שתחליף את מערכות השו"ב הגנריות ותשנה את הדרך בה אנחנו פותרים בעיות.

המחסור במהנדסי תקשורת מומחים יוביל להגברת הצורך באוטומציה:

מדיווחים אחרונים בעולם, עולה כי  לכ-47% מהחברות שמפעילות חוות שרתים, יש קושי למצוא כוח אדם מתאים כדי לתפעל את אותם חוות. בעיה זו לא קרובה לפתרון, ואף צפויה להחריף. כתגובה לכך, אנחנו צפויים לראות עליה בשימוש באוטומציה; בין אם זה בניהול מארגFabric  אוטומטי, או בשימוש ברשתות intent-based, או אבטחה אוטומטית. מרכזי הנתונים יהפכו לאוטומטיים יותר, ואוטומציה תחליף את הטיפול הידני הנהוג בתחום.

הגבול בין תחומי התקשורת לאבטחה, ימשיך להיטשטש:

בעבר, מומחי רשת, ומומחי אבטחה דיברו בשפות שונות, היום מתחדד הצורך להיות דו-לשוני, ולשלוט בשתי השפות במיוחד עם ארכיטקטורות כמו Secure Access Service Edge (SASE). חברות שבאופן מסורתי היו חברות אבטחה, התחילו להיכנס לתחום הרשתות, ולהפך, ולכן הפתרונות צריכים להיות כאלה שמתכתבים עם שני העולמות. האבטחה צריכה להיות קשורה לנתבים, למתגים ולנקודות הגישה כדי לאפשר קהלת החלטות מיטבית ולאכוף אותן על פני כלל הרשת.

שינויים הצפויים בפן הטכנולוגי:

Full stack AIOPs יהיו גולת הכותרת של רשתות תקשורת בשנת 2022:

רשתות נעשו מורכבות יותר ויותר, מלאות בעומסי עבודה מבוזרים – הבינה המלאכותית עבור תפעול ה-IT כלומר (AIOps), תהפוך להיות הנושא החם של השנה הבאה. אנו צפויים לראות ארגונים משקיעים בארבעה תחומים מרכזיים, כאשר תחום ה-AIOps הוא המשמעותי מביניהם; חווית משתמש, חווית תפעול, חווית DevOps/Application ושירותי מיקום. יתרה מכך, ארגונים יפנו יותר ויותר ל-AIOps כדי להגביר את אבטחת המידע שלהם, לזהות ולצמצם בעיות פוטנציאליות באופן אוטומטי לפני שהן מתרחשות.

  • כיוון שסביבות עבודה מרוחקות ועבודה היברידית ממשיכות להיות הנורמה, מדיניות הרשת ואבטחת המידע ברמה הארגונית יתרחבו למרחב הרשת הביתי.

שנת 2022 תחזק עוד יותר את הבית הפרטי של העובדים כתחליף לסביבת העבודה הארגונית, דבר שיחייב צוותי IT ארגוניים להתמקד גם בפתרון תקשורת ואבטחת מידע ביתי.

לצוות ה-IT יצטרף ב-2022 שחקן חיזוק חדש: סייעת בינה מלאכותית שיכול/ה לנהל תקלות בדומה למומחי תקשורת אנושיים.

לבינה מלאכותית, למידת מכונה, ו-AIOps יש הפוטנציאל להפוך למקור מהימן ויעיל בדומה למומחי תקשורת. שימוש בסייעת בינה מלאכותית מאפשר כיום לענות על 70% מבקשות התמיכה באותה היעילות כמו מומחה בתחום.

תפוסה מצומצמת בבנייני המשרדים בעקבות גלי הקורונה יהפכו את שירותי המיקום להכרחיים למנהלי המבנים.

עסקים בכל סדר גודל יצטרכו להתכונן להשקיע בניתוח נתונים מבוסס בינה מלאכותית וטכנולוגיית מיקום פנימית, כולל טכנולוגיות Bluetooth LE  BLE. טכנולוגיית המיקום, שנחשבה בעבר למשהו ש"נחמד שיש", תהפוך לחובה כמעט בכל העסקים, מקמעונאים, מחסנים, ועד ארגונים גדולים שיצטרכו להבין בכל רגע נתון, מי נמצא במתחם שלהם. למרות שהעולם מתחיל להיפתח וההגבלות נעשות קלות יותר, הדרך שבה מנהלי בניינים מתייחסים כעת למיקום, שונתה ללא היכר, ומגמה זו צפויה ללוות אותו גם בעתיד.

תתחילו להגדיל את העסק שלכם יחד איתנו
מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה, בקשה ועניין, אנו נחזור אליכם בהקדם