בתחילת חודש אוגוסט הכריזו החברות נוטניקס ורד האט על שיתוף פעולה, מן הסוג שמחולל שינוי בזירת ספקיות התשתית לענן. שתי החברות הכריזו כי יציעו במשותף פתרונות ריבוי עננים בתצורה היברידית, כאשר Acropolis של נוטניקס יהיה כעת Hypervisor מוסמך של Red Hat המאפשר תמיכה מלאה ב- Red Hat Enterprise Linux וב- OpenShift בפלטפורמת הענן של נוטניקס. פלטפורמת הענן של נוטניקס היא כעת פתרון ה- Hyperconverged Infrastructure המועדף עבור Red Hat Enterprise Linux ו- Red Hat OpenShift. שיתוף הפעולה יאפשר ללקוחות להתקין יישומים וירטואליים וקונטיינרים על תשתית HCI, תוך התבססות על היתרונות המשולבים של טכנולוגיות הענן ההיברידיות הפתוחות של רד האט וטכנולוגית HCI של נוטניקס.
שתי החברות אף הודיעו על תכנון דרך הנדסית משותפת, המספקת שילוב הטכנולוגיות של שתיהן. רד-האט ונוטניקס יתמקדו במתן בדיקות רציפות של Red Hat Enterprise Linux ו-Red Hat OpenShift עם Nutanix AHV, כדי לספק יכולת פעולה הדדית חזקה.
המשמעות היא ששתי החברות יציעו לארגונים להקים ולנהל יישומים מוטי ענן (Cloud Native) בסביבות מקומיות ועננים היברידיים בשילוב הפתרונות של שתי החברות.
חברת נוטניקס, אשר הוקמה לפני כ- 11 שנה, היתה חלוצת תחום ה- Hyperconverged Infrastructure (HCI) – פלטפורמה אחת מבוססת תוכנה המאחדת יחד את מערך השרתים, האחסון והתקשורת. בשנים האחרונות, עם הוספת קשת רחבה של פתרונות נוספים, מגדירים החברה את עצמה כחברת פתרונות ענן לארגונים, בדגש על ענן היברידי. מלבד פתרונות HCI ווירטואליזציה מציעה החברה גם את פתרון Files לניהול שירות קבצים, פתרון Prism לניהול רחב של דאטה סנטר וירטואלי, Karbon Platform Services להאצה, פיתוח וניהול של יישומים מבוססי קונטיינרים – בכל ענן, פתרונות וירטואליזציה של תחנות הקצה – VDI, אשר נדרשו מאוד בשנת הקורונה ועונים לאתגר העבודה מרחוק, – ERAשירותי בסיס נתונים-כשירות, DBaaS ועוד. בישראל פועלת החברה באמצעות סניף מקומי, אשר רשם בשנה האחרונה גידול של עשרות אחוזים בפעילותו.
"שוק הענן הופך להיות גדול יותר משוק ה-On Premise, ולכן חברות טכנולוגיה רבות רוצות לקחת בו חלק ולהיות דומיננטיות בתחום פתרונות הענן", אומר ניר הולנדר, דירקטור אזורי ומנכ"ל נוטניקס ישראל. "במחקר שערכה השנה נוטניקס בקרב ארגונים בעולם ובישראל אודות הענן עלה כי כמו מקביליהם בעולם (87%), גם בישראל אחוז גבוה (76%) ממקבלי ההחלטות רואים בענן ההיברידי את מודל ההפעלה האידיאלי לארגון שלהם. בסופו של דבר, כמו במערכות On Premise כך גם בענן, החברות שהופכות לדומיננטיות בתחום תשתיות לענן הן אלה שמציעות את המכונות הווירטואליות עם רכיב ה-Hypervisor. אמנם המתחרה העיקרית שלנו, היא שחקן דומיננטי בתחום הווירטואליזציה, אולם 53% ממערכות ההיפר מאוחדות (HCI) שלנו נמכרות עם Acropolis, ה-Hypervisor החינמי שלנו, המהווה את הפתרון שלנו לניהול שרתים וירטואליים. היתרונות בו הם חסכון בעלויות ופשטות תפעול על ידי מעבר לכלי אינטואיטיבי אחד המאפשר ניהול ותפעול כל של כל שכבת התשתית במסך אחד וללא צורך באינטגרציה. כלומר יש פה פוטנציאל ללקוחות ארגוניים רבים שלנו לאמץ את מתכונת הענן ההיברידי בצורה קלה ופשוטה – תפיסה אשר הוכיחה מעבר לכל ספק התייעלות בעבודה וחסכון דרמטי".
במקביל, יש לנו פתרון בשם Frame –שירות SaaS של עבודה מרחוק – Desktop as a Service. בתקופת הקורונה ראינו הטמעה נרחבת של הפתרונות הללו והרחבתם במקומות שכבר השתמשו בהם"
"אתגר נוסף, המעסיק מנהלי מערכות מידע כיום הוא הדרישה להציג התייעלות וחסכון כל לקוח שלנו יכול לבצע ניתוח כלכלי נטו של עלות הבעלות הכוללת, TCO, ולראות לאחר יישום הפתרונות שלנו חיסכון והתייעלות של עשרות אחוזים מול המצב שקיים כיום. עשרות לקוחותינו בישראל מרגישים מיד עם הטמעת הפתרונות את החסכון ושיפור הביצועים".
הולנדר מסכם ואומר: "תחום התשתיות המשולבות באופן מעמיק (HCI – Hyperconverged infrastructure) הוא חשוב, אבל הוא הסיפור של אתמול. מה שמעניין באמת כיום זה דאטה סנטר מוגדר תוכנה (SDDC – Software Defined Data Center). באמצעות טכנולוגיה אחודה, המשמשת כתשתית למחשוב, אחסון ורשת, ארגונים יכולים להפחית את מורכבות הניהול, ולחסוך בנדל"ן ובעלויות אנרגיה. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת גידול ליניארי, ללא פגיעה בביצועים, לצד רמת אבטחה גבוהה".