מתקני המחשוב של חברות האירוח תוכננו במטרה לספק שירותי אירוח מתקדמים ללקוחות שונים בהתאם לצרכים המגוונים שלהם, כמו אתר ראשי, אתר משני, עותק גיבוי שלישי ואתרי BCP . מתקנים אלו תוכננו, נבנו ומתופעלים ברמת יתירות גבוהה וברמת מיגון מרבית, כדי להבטיח רציפות ושירות ברמה הגבוהה ביותר בהתאם להסכמי SLA.
מתקני המחשוב של החברות בנויים ברמת יתירות גבוהה ביותר ומוגנים כנגד מגוון גדול של איומי ייחוס. זהו תהליך המחייב תכנון מדוקדק, מימוש קפדני ותפעול מתמשך בסטנדרטים הגבוהים ביותר על מנת להבטיח שירות רציף ושריד ללקוחות.
הגדרת איומי הייחוס ותרחישים המותאמים למציאות הישראלית
להבטחת הרציפות התפעולית של המתקנים, יש להגדיר מראש את איומי הייחוס והתרחישים השונים שהם עשויים להתמודד איתם בשגרה ובחירום. לעיתים מתייחסים לאיומי הייחוס בהקשר של מיגון פיזי בלבד, אך האיום הפיזי הינו רק חלק קטן מהתמונה הכוללת של האיומים שעלולים לפגוע ברציפות המתקנים.
תרחישי הייחוס המוגדרים עבור מתקני המחשב בישראל כוללים מגוון רחב של תרחישים ייחודיים המותאמים למציאות הישראלית. בין היתר, נכללים תרחישים הנוגעים למל"ח (המשרד להגנת העורף), תרחישי פקע"ר (צה"ל), תרחישים של משרד האוצר ומשרד התקשורת, וכן תרחישים המבוססים על ניסיון רב שנצבר תוך לימוד של אירועים שהתרחשו במתקנים דומים בארץ ובעולם. תרחישים אלה תוקפו והוחמרו בעקבות מלחמת חרבות הברזל.
ארבע קטגוריות עיקריות של איומים
התרחישים כוללים אירועים פנימיים בתוך המתקנים ואירועים חיצוניים המשפיעים או יכולים להשפיע על תפקודם, כמו תקלות באספקת חשמל. הם מחולקים לארבע קטגוריות עיקריות:
רשימת תרחישי הייחוס המשפיעים או יכולים להשפיע על תפקוד ורציפות המתקנים כוללת מספר משפחות איומים:
תכנון מתקנים מותאם למציאות
בהתאם לתרחישי הייחוס, יש לתכנן את מתקני המחשוב ואת שיטות התפעול שלהם בצורה שרידה ( Tier3 לפחות ע"פ הגדרות ארגון UTI עבור מתקנים מתקדמים, גיבוי ברמת N+1 ומעלה למערכות ועוד )כדי לספק מענה מתאים לכלל התרחישים האפשריים, תוך התאמות למצבי שגרה, מלחמה ואירועים טבעיים במדינה. תכנון קפדני, מימוש ברמה הגבוהה ביותר ותפעול שוטף בהתאם לסטנדרטים המחמירים מבטיחים כי המתקנים ימשיכו לספק שירותי אירוח מתקדמים המותאמים לצרכי הלקוחות, תוך הבטחת זמינות ורציפות ברמה הגבוהה ביותר.